sammen er vi

Lage islykter

Når vi er på skattejakt i ukjent terreng, kan vi komme over ressurser vi på forhånd ikke visste om, og kilder som gir liv. I SAMMEN ER VI har vi hentet inspirasjon fra kilder i et kirkesamfunn som er eldre enn vårt eget, og ikke minst etter besøk til Anafora, en ekte oase i ørkenen. Gud som livgivende kilde er en kjent metafor fra Bibelen, og treenigheten kan illustreres ved vannets tre former: Is, flytende væske og damp.

Her er en aktivitet hvor vi gjør vann om til is.

 

Små krukker med levende lys er spredt rundt i kapellet på Anafora i Egypt. Med inspirasjon herfra kan vi lage våre egne lykter som kan brukes utendørs her oppe i det kalde nord.

Slik gjør du

1

Ballonger

Få tak i noen store, solide ballonger. Fyll disse ca ¾ med vann, og sett dem i fryseren, eller ute, om det er kald vinter.
2

Frys

Følg med på fryseprosessen, og ta den frosne kula ut av ballongen før den er helt gjennomfrossen - da vil det være mulig å hakke hull i den flate toppen av iskula, og tømme ut vannet som ikke har frosset i midten. Bruk gjerne varmt vann for å «vaske» iskula, som nå har blitt en islykt.
3

Tenn et telys og sett i islykten. Om det er laget flere islykter, kan disse danne en lysallé utenfor barnegruppas samlingssted en mørk vinterkveld, eller de kan stå utenfor inngangen til kirka søndag morgen i vinterhalvåret.

Ressurser som passer

Andakt

Levende vann

Manus

Manus 3. Med korrespondenter – med vekt på Menneske­rettighetene

Manus

Manus 1: Kort manus

Manus

Manus 2. Med korrespondenter – bilder fra et annet sted

Sanger

Høyt opp i skyene

Sanger

Levende vann

Verktøykasse

Spill på glass

Verktøykasse

Lage luftballong

Verktøykasse

TEMA: Bønn. Å ha noe på hjertet

Verktøykasse

Kroppen er et instrument

Verktøykasse

Lage blomster som Stefanusbarna

Verktøykasse

Lage regnstaver

Verktøykasse

TEMA: Oase og livets kilde

Verktøykasse

Film om Simones nye sandaler

Verktøykasse

I guds­tjenesten